“FIGHTER”SPORTFISKARNAS UTMANARE

Karpen anses vara en utmärkt “fighter”, vilket har gjort den till en mycket populär sportfisk såväl här i Sverige som på kontinenten. Under de senare åren har karpen blivit det främsta målet också för många svenska metare. Den kan inte bara bli stor, utan den är även stark, uthållig, skygg och försiktig.

Att få en karp att ta en krok med mask, bröd, majs eller boilies (speciella beten för karpfiske), blir till en stor utmaning för fiskaren.

Sportfisket bedrivs för det mesta i sjöar med små restbestånd av karp från gamla utsättningar. Men i vissa vatten har man under 90- talet planterat ut karpar från Aneboda för sportfiske och dessa har vuxit så det knakar.

Karpen anpassar sig väl till de flesta vatten. Den är därför ett lämpligt alternativ till bland annat laxartad fisk. Laxartad fisk är känsliga för värme och låga syrehalter. Karp och Gräskarp tål temperaturer över 25 grader och syrehalt ned mot 1 mg/l.

Om man är intresserad av karpfiske kan man vända sig till Svenska Karpklubben

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår
Produktion WebbPartner